[–>ENGLISH]
For at deltage:
Er du:
- interesseret i mad og bæredygtighed?
- klar på en familievenlig udfordring?
- en husstand med børn i Kolding?
- eller en husstand i Danmark?
så tilmeld dig her, så kontakter vi dig snarest!
ReThinking Food:
ReThinking Food er et forskningsprojekt hos Syddansk Universitet , SDU (Kolding) ledet af Danielle Wilde. Projektet udføres i samarbejde med danske familier og husstande ud fra et Collaborative Citizen Science perspektiv i en søgen efter at håndtere udfordringen i at ændre, hvordan vi spiser. Over 2 måneder og 2 supplerende undersøgelser – hovedretten, i Kolding, og en selvkørende undersøgelse i hele Danmark, vil vi sammen prøve at forstå hvad der skal til for at folk i Danmark kan engagere sig i råd om bæredygtighed samt transformere vores madlavning og spisevaner for at blive sundere – for os selv, vores husstande, vores familier og vores planet.
Udfordringen:
Vores spisevaner er bygget på traditioner og daglige vaner, som kan være svære at ændre. De er blevet videreført gennem generationer, men verden omkring os ændrer sig og det samme må vi. Måden vi spiser har social, økonomisk og planetarisk indflydelse. Vores nuværende globale fødevaresystem presser alle FN’s 17 mål for bæredygtighed og alle 9 planetære grænseværdier for sikker menneskelig beboelse.
Som forbruger har du magten til at ændre vores globale fødevaresystem gennem dine valg af fødevarer. Dine valg kan føre til en øgning eller en mindskning i tilgængeligheden af produkter. Denne ændring sker ikke natten over og kan heller ikke udføres af et enkelt individ. Brede, praktiske løsninger er essentielle. Store ændringer starter dog altid med ét enkelt skridt.
WWF og Knorr har publiseret rapporten Future 50 Foods. I den har ledende fødevare- og bæredygtighedseksperter udpeget halvtreds fødevarer, der har positive sociale, miljømæssige og økonomiske virkning. Disse fødevarer er udvalgt på baggrundt af deres høje næringsværdi og deres evne til at pleje planetarisk biodiversitet og fornyelse. Denne rapport er en global rapport. Ikke alle fødevarer er tilgængelige overalt og mange er ukendte i den danske husstand. Det kan derfor være svært at inddrage ingredienserne i vores daglige madlavnings og spisevaner.
Undersøgelsen:
Hensigten med undersøgelsen er tve-foldig: I) at udfordre vores daglige madlavnings- og spisevaner i Danmark og II) at engagere folk kritisk i råd om bæredygtighed såsom rapporten om Future 50 Foods. Undersøgelsen kører fra midt september til slut november 2020 og inkluderer delte aktiviteter og en fælles begivenhed i slutningen af undersøgelsen.
Hovedretten: Vi leder efter familier med børn bosat i Kolding området som vil deltage i hovedretten. Du vil modtage ingredienser fra 50 Future Foods, til at indarbejde i din daglige madlavning; der vil være ugentlige vejninger af ingredienserne og diskussioner i fælleskab, hvor I deler jeres eksperimenter og indtryk med andre deltagere i en lukket facebook gruppe. Du vil have adgang til madlavningsundervisning samt Q&A’s med eksperter. Ved projektets afslutning vil du blive inviteret til en fælles begivenhed for at dele og diskutere hvad vi har opdaget.
Den selvkørende undersøgelse: Bor du ikke i Kolding ? Og har ingen børn ? Men stadig gerne vil deltage? Vi leder efter husstande i alle afskygninger fra hele Danmark til at deltage i vores selvkørende undersøgelse. Du vil have adgang til ekstern støtte og andre ressourcer. Du vil blive inviteret til at dele dine indtryk, når du prøver at lave mad med 50 Future Foods og at have gruppe diskussioner i en åben facebook gruppe. Sammen med andre deltagere ihovedretten, vil du have adgang til madlavningsundervisning og Q&A’s med madeksperter. Du vil ligeledes blive inviteret til den fælles begivenhed i slutningen af undersøgelsen.
Den fælles begivenhed: I slutningen af undersøgelsen vil der være en stort online begivenhed, der er åben for alle. Her kan vi dele og diskutere jeres indtryk og fund. Denne begivenhed vil fungere som en fælles analyse og peer review for at udvide måden hvorpå Collaborative Citizen Science kan påvirke undersøgelsen.
For at deltage:
Tilmeld dig her og vi kontakter dig snarest!
[–>FLYER]
•••
credits
see the colophon (in the sidebar) for a list of those involved